excel online cursus gratis

Gratis Online Excel Cursus: Leer Effectief Werken met Spreadsheets

Excel Online Cursus Gratis: Leer Effectief Werken met Spreadsheets

In de moderne zakelijke wereld is het beheersen van Microsoft Excel een essentiële vaardigheid geworden. Of je nu een professional bent die gegevens analyseert, een manager die budgetten beheert, of een student die data moet organiseren voor een onderzoeksproject, Excel kan je helpen om efficiënt en effectief te werken met spreadsheets. Het goede nieuws is dat er online gratis cursussen beschikbaar zijn om je te helpen deze waardevolle vaardigheid onder de knie te krijgen.

Een van de beste manieren om Excel te leren is door middel van online cursussen. Deze cursussen bieden flexibiliteit, omdat je op je eigen tempo kunt leren en toegang hebt tot de cursusmaterialen op elk moment dat jou uitkomt. Bovendien zijn er veel gratis Excel-cursussen beschikbaar, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om deze vaardigheid te ontwikkelen.

Een populaire keuze voor een gratis online Excel-cursus is Microsoft Learn. Dit platform biedt uitgebreide trainingsmogelijkheden voor verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. Met Microsoft Learn kun je stapsgewijze instructies volgen, oefeningen maken en zelfs certificaten verdienen om je nieuwe vaardigheden te valideren.

Een andere optie is het YouTube-kanaal “ExcelIsFun”. Dit kanaal wordt gerund door Mike Girvin, een ervaren Excel-trainer. Hij heeft honderden video’s gemaakt waarin hij verschillende aspecten van Excel uitlegt, van basisformules tot geavanceerde functies. Deze video’s zijn gratis toegankelijk en bieden een praktische manier om Excel te leren.

Daarnaast zijn er ook platforms zoals Coursera, Udemy en LinkedIn Learning die gratis Excel-cursussen aanbieden. Deze platforms hebben een breed scala aan cursussen, variërend van introductiecursussen tot gespecialiseerde onderwerpen zoals gegevensanalyse en draaitabellen. Hoewel sommige van deze cursussen betaald kunnen zijn, bieden ze vaak gratis proefperiodes of kortingen aan.

Het volgen van een online Excel-cursus kan je helpen om verschillende aspecten van het programma te leren, zoals het maken van formules, het beheren van gegevens, het maken van grafieken en nog veel meer. Door deze vaardigheden te ontwikkelen, kun je efficiënter werken, fouten verminderen en waardevolle inzichten halen uit je gegevens.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met een gratis online Excel-cursus en ontdek de vele mogelijkheden die dit krachtige programma te bieden heeft. Of je nu je carrière wilt verbeteren, je studievaardigheden wilt versterken of gewoonweg meer wilt weten over spreadsheets, Excel is de sleutel tot succes in de digitale wereld.

 

4 Veelgestelde Vragen over een Gratis Online Excel Cursus in België

 1. Wat kost een cursus Excel?
 2. Waarom een Excel cursus doen?
 3. Waar kan ik een Excel cursus volgen?
 4. Hoe kom ik in Excel?

Wat kost een cursus Excel?

De kosten van een cursus Excel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type cursus, de duur en de aanbieder. Er zijn zowel gratis als betaalde Excel-cursussen beschikbaar.

Gratis Excel-cursussen worden vaak aangeboden door online platforms zoals Microsoft Learn, YouTube-kanalen en educatieve websites. Deze cursussen zijn een geweldige optie voor beginners of mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren zonder extra kosten.

Aan de andere kant bieden betaalde Excel-cursussen vaak meer uitgebreide inhoud, persoonlijke begeleiding en certificeringsopties. De kosten van betaalde cursussen kunnen variëren van enkele tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van de aanbieder en het niveau van de cursus.

Naast individuele cursussen kun je ook overwegen om lid te worden van een online leerplatform zoals Coursera, Udemy of LinkedIn Learning. Deze platforms bieden maandelijkse of jaarlijkse abonnementen waarmee je toegang krijgt tot een breed scala aan cursussen, waaronder Excel. De prijzen voor deze abonnementen variëren meestal tussen de 10 en 30 euro per maand.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs niet altijd een indicatie is van de kwaliteit van de cursus. Het is raadzaam om recensies te lezen, het curriculum te bekijken en eventuele gratis proefversies te gebruiken voordat je besluit om in een betaalde cursus te investeren.

Kortom, er zijn zowel gratis als betaalde opties beschikbaar voor het leren van Excel. Het hangt af van je budget, leerbehoeften en leerstijl om te bepalen welke optie het beste bij jou past.

Waarom een Excel cursus doen?

Een Excel-cursus volgen kan om verschillende redenen zeer waardevol zijn. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je zou moeten overwegen om een Excel-cursus te doen:

 1. Efficiëntie: Excel is een krachtig hulpmiddel waarmee je gegevens kunt organiseren, analyseren en presenteren op een efficiënte manier. Door het leren van de juiste technieken en functies in Excel, kun je complexe taken automatiseren, tijd besparen en productiever worden in je werk.
 2. Carrièremogelijkheden: Het beheersen van Excel is een vaardigheid die zeer gewild is op de arbeidsmarkt. Veel werkgevers verwachten dat werknemers basiskennis hebben van Excel, ongeacht hun functie of branche. Door het volgen van een Excel-cursus vergroot je je carrièremogelijkheden en kun je jezelf onderscheiden van andere sollicitanten.
 3. Gegevensanalyse: Excel biedt krachtige tools voor gegevensanalyse, zoals draaitabellen, grafieken en formules. Met deze tools kun je grote hoeveelheden gegevens snel analyseren en bruikbare inzichten verkrijgen. Een goede kennis van Excel stelt je in staat om betere beslissingen te nemen op basis van gegevens.
 4. Financiële planning: Of het nu gaat om persoonlijke financiën of zakelijke budgetten, Excel is een uitstekend hulpmiddel voor financiële planning en analyse. Met behulp van formules en functies kun je budgetten maken, uitgaven bijhouden, financiële prognoses maken en nog veel meer. Het hebben van deze vaardigheden stelt je in staat om je financiën effectief te beheren.
 5. Projectbeheer: Excel kan ook worden gebruikt voor projectbeheer, het bijhouden van takenlijsten, planningen en het monitoren van de voortgang. Door een Excel-cursus te volgen, leer je hoe je sjablonen kunt maken en gegevens kunt organiseren op een manier die specifiek is afgestemd op jouw projectbehoeften.
 6. Persoonlijke organisatie: Zelfs in het dagelijks leven kan Excel van onschatbare waarde zijn voor persoonlijke organisatie. Of het nu gaat om het bijhouden van boodschappenlijstjes, het plannen van evenementen of het beheren van adressenbestanden, Excel biedt een handige manier om gegevens op een gestructureerde en overzichtelijke manier te organiseren.

Kortom, het volgen van een Excel-cursus biedt talloze voordelen, zowel professioneel als persoonlijk. Het stelt je in staat om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen op basis van gegevens en jezelf waardevoller te maken op de arbeidsmarkt. Dus waarom zou je niet investeren in het ontwikkelen van deze essentiële vaardigheid?

Waar kan ik een Excel cursus volgen?

Er zijn verschillende opties beschikbaar om een Excel-cursus te volgen, afhankelijk van je voorkeuren en behoeften. Hier zijn enkele populaire keuzes:

Online platforms: Er zijn diverse online leerplatforms waar je Excel-cursussen kunt vinden. Enkele bekende platforms zijn:

– Microsoft Learn: Dit platform biedt uitgebreide trainingsmogelijkheden voor Excel, inclusief gratis cursussen en oefeningen.

– Coursera: Hier vind je cursussen van gerenommeerde universiteiten en instellingen over de hele wereld. Ze bieden zowel gratis als betaalde Excel-cursussen.

– Udemy: Dit platform heeft een breed scala aan Excel-cursussen, gemaakt door experts. Je kunt kiezen uit gratis en betaalde cursussen, afhankelijk van je behoeften.

Lokale opleidingsinstituten: Veel lokale opleidingsinstituten, zoals volwasseneneducatiecentra of bedrijfstrainingen, bieden ook Excel-cursussen aan. Deze kunnen variëren in duur, niveau en prijsklasse. Informeer bij instituten in jouw regio voor meer informatie.

YouTube-tutorials: Er zijn talloze YouTube-kanalen gewijd aan het leren van Excel. Je kunt zoeken naar specifieke tutorials of kanalen zoals “ExcelIsFun” waarin een breed scala aan onderwerpen wordt behandeld.

Boeken en handleidingen: Als je de voorkeur geeft aan zelfstudie, kun je overwegen om boeken of handleidingen over Excel aan te schaffen. Er zijn veel boeken beschikbaar die stapsgewijze instructies en oefeningen bieden om je Excel-vaardigheden te ontwikkelen.

Bij het kiezen van een Excel-cursus is het belangrijk om rekening te houden met je huidige vaardigheidsniveau, leerstijl en beschikbare tijd. Zorg ervoor dat de cursus aansluit bij jouw behoeften en doelen. Of je nu online leert, deelneemt aan een lokale cursus of zelfstudie doet, het ontwikkelen van Excel-vaardigheden zal je helpen om efficiënter te werken en nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen.

Hoe kom ik in Excel?

Om toegang te krijgen tot Excel, zijn er verschillende manieren, afhankelijk van je apparaat en het Office-pakket dat je hebt geïnstalleerd. Hier zijn een paar veelvoorkomende manieren om Excel te openen:

 1. Microsoft Office Suite: Als je Microsoft Office op je computer hebt geïnstalleerd, kun je Excel openen door te zoeken naar “Excel” in het menu Start (Windows) of in de Finder (Mac). Klik gewoon op het Excel-pictogram om het programma te starten.
 2. Office Online: Als je geen Microsoft Office op je computer hebt geïnstalleerd, kun je Excel nog steeds gebruiken via de webversie genaamd “Excel Online”. Ga naar de website van Microsoft Office (www.office.com) en log in met je Microsoft-account of maak een gratis account aan. Klik vervolgens op “Excel” om toegang te krijgen tot de online versie van het programma.
 3. Excel-app voor mobiele apparaten: Als je een smartphone of tablet gebruikt, kun je de officiële Excel-app downloaden uit de App Store (iOS) of Google Play Store (Android). Zodra de app is geïnstalleerd, open je deze en log je in met je Microsoft-account om toegang te krijgen tot Excel.

Het maakt niet uit welke methode je gebruikt, zorg ervoor dat je een geldige licentie hebt of gebruikmaakt van de gratis versies zoals Excel Online of de mobiele app. Hiermee kun je spreadsheets maken, bewerken en delen met anderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.