online gratis cursus engels

Leer Engels Gratis Online: Volg een Cursus op Jouw Tempo

Online Gratis Cursus Engels: Leer Engels op je eigen tempo

Wil je graag je Engelse taalvaardigheid verbeteren, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Met de opkomst van online onderwijsplatforms is het nu gemakkelijker dan ooit om een gratis cursus Engels te volgen, helemaal op je eigen tempo en vanuit het comfort van je eigen huis.

Waarom zou je kiezen voor een online gratis cursus Engels? Ten eerste biedt het de flexibiliteit die traditionele taalcursussen vaak missen. Je kunt leren wanneer het jou uitkomt, of dat nu ’s ochtends vroeg is, tijdens de lunchpauze of ’s avonds laat. Het maakt niet uit of je een drukke baan hebt, student bent of andere verplichtingen hebt; met een online cursus kun je altijd en overal toegang krijgen tot lesmateriaal.

Een ander voordeel van online leren is dat de meeste cursussen zijn opgebouwd in modules. Hierdoor kun je zelf bepalen welke onderwerpen en vaardigheden je wilt verbeteren. Of het nu gaat om grammatica, luistervaardigheid, spreekvaardigheid of vocabulaire, er zijn talloze cursussen beschikbaar die aan jouw specifieke behoeften voldoen.

Bovendien bieden veel online platforms interactieve oefeningen en quizzen aan om jouw kennis te testen en te versterken. Dit maakt het leerproces niet alleen effectiever, maar ook leuker. Je kunt zelf bepalen welk tempo bij jou past en herhalen wat je moeilijk vindt, zodat je echt de kans krijgt om de Engelse taal onder de knie te krijgen.

Maar waar kun je deze gratis cursussen vinden? Er zijn verschillende gerenommeerde online platforms die hoogwaardige cursussen aanbieden, zoals Coursera, edX en Duolingo. Deze platforms werken samen met gerenommeerde universiteiten en taalinstituten om kwalitatief hoogwaardige inhoud te leveren. Daarnaast hebben ze vaak een grote gemeenschap van medestudenten waarmee je kunt communiceren en van elkaar kunt leren.

Het volgen van een gratis online cursus Engels is niet alleen een geweldige manier om je taalvaardigheid te verbeteren, maar het kan ook een waardevolle toevoeging zijn op je cv. Werkgevers waarderen vaak kandidaten met goede communicatievaardigheden in het Engels, vooral in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verkennen van de vele mogelijkheden voor gratis online cursussen Engels. Of je nu wilt leren voor persoonlijke ontwikkeling, studie of werk, er is altijd een cursus die bij jou past. Investeer in jezelf en vergroot je kansen door het leren van de Engelse taal – op jouw eigen tempo en helemaal gratis!

 

8 Veelgestelde vragen over gratis online Engelse cursussen

 1. Waar kan ik een gratis online cursus Engels vinden?
 2. Wat zijn de beste gratis online cursussen Engels?
 3. Hoeveel tijd kost het om een gratis online cursus Engels te volgen?
 4. Wat is de beste manier om een gratis online cursus Engels te leren?
 5. Is er hulp beschikbaar als ik problemen ondervind met mijn gratis online Engelse cursus?
 6. Welke vaardigheden leer je bij een gratis online Engelse cursus?
 7. Zijn er certificaten beschikbaar na het voltooien van een gratis online Engelse cursus?
 8. Zijn er andere voordelen aan het volgen van een gratis online Engelse cursus?

Waar kan ik een gratis online cursus Engels vinden?

Er zijn verschillende betrouwbare platforms waar je gratis online cursussen Engels kunt vinden. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Duolingo: Duolingo is een populaire app en website die gratis taalcursussen aanbiedt, waaronder Engels. De cursussen zijn interactief en bestaan uit oefeningen die gericht zijn op lezen, schrijven, luisteren en spreken.
 2. Coursera: Coursera is een online leerplatform dat samenwerkt met universiteiten en instellingen over de hele wereld. Ze bieden ook gratis cursussen aan, waaronder Engelse taalcursussen van gerenommeerde universiteiten.
 3. edX: edX is een non-profit organisatie die gratis online cursussen aanbiedt van topuniversiteiten over de hele wereld. Je kunt er ook Engelse taalcursussen vinden die je helpen om je vaardigheden te verbeteren.
 4. British Council: De British Council is een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van het Engels wereldwijd. Ze bieden op hun website gratis online bronnen en cursussen aan om je te helpen bij het leren van Engels.
 5. FutureLearn: FutureLearn is een platform dat samenwerkt met universiteiten en andere onderwijsinstellingen om gratis online cursussen aan te bieden. Ze hebben ook Engelse taalcursussen beschikbaar voor verschillende niveaus.

Het is belangrijk om te vermelden dat hoewel deze platforms gratis cursussen aanbieden, ze soms ook betaalde certificeringsopties hebben als je officiële erkenning wilt ontvangen voor het voltooien van de cursus.

Dus of je nu een beginner bent die net begint met Engels of een gevorderde leerling die zijn vaardigheden wil verbeteren, deze platforms bieden een scala aan gratis opties om je te helpen bij het leren van Engels. Veel succes met je taalreis!

Wat zijn de beste gratis online cursussen Engels?

Er zijn verschillende gratis online cursussen Engels beschikbaar die van hoge kwaliteit zijn en je kunnen helpen je taalvaardigheid te verbeteren. Hier zijn enkele van de beste opties:

 1. Duolingo: Duolingo is een populaire app en website die gratis taalcursussen aanbiedt, waaronder Engels. Het heeft een interactieve en leuke benadering van leren, met oefeningen op verschillende niveaus.
 2. Coursera: Coursera biedt gratis online cursussen van gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Ze hebben ook Engelse taalcursussen die zich richten op grammatica, schrijven, spreken en luisteren.
 3. edX: edX is een platform dat samenwerkt met topuniversiteiten om gratis online cursussen aan te bieden. Ze hebben ook Engelse taalcursussen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.
 4. British Council: De British Council biedt een breed scala aan gratis online middelen voor het leren van Engels, waaronder video’s, lessen en interactieve oefeningen.
 5. FutureLearn: FutureLearn is een platform dat gratis online cursussen aanbiedt in samenwerking met universiteiten en andere onderwijsinstellingen. Ze hebben ook cursussen Engels voor verschillende niveaus.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze cursussen gratis zijn, sommige platforms optionele betaalde upgrades of certificaten aanbieden voor extra voordelen of officiële erkenning van voltooiing. Het is echter niet noodzakelijk om te betalen om toegang te krijgen tot het lesmateriaal en de basisvaardigheden te leren.

Het kiezen van de beste cursus hangt af van je persoonlijke leerbehoeften, interesses en leerstijl. Het is altijd een goed idee om verschillende platforms te verkennen en te experimenteren met verschillende cursussen om degene te vinden die het beste bij jou past.

Hoeveel tijd kost het om een gratis online cursus Engels te volgen?

De tijd die nodig is om een gratis online cursus Engels te volgen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de intensiteit van de cursus, je huidige niveau van Engelse taalvaardigheid en de hoeveelheid tijd die je kunt besteden aan het leren.

Over het algemeen bieden gratis online cursussen Engels flexibiliteit, zodat je op je eigen tempo kunt leren. Dit betekent dat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je per dag of per week wilt besteden aan het volgen van de cursus. Sommige mensen kiezen ervoor om dagelijks een paar uur te besteden aan het leren van Engels, terwijl anderen liever wat minder tijd per week besteden.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat consistentie en regelmatige oefening essentieel zijn bij het leren van een nieuwe taal. Het is beter om regelmatig kortere sessies te hebben dan af en toe lange sessies. Dit helpt bij het opbouwen en behouden van je taalvaardigheden.

Gemiddeld genomen kun je verwachten dat het voltooien van een gratis online cursus Engels enkele weken tot enkele maanden in beslag kan nemen, afhankelijk van de duur en intensiteit van de cursus. Sommige cursussen kunnen bijvoorbeeld 4-6 weken duren, terwijl andere meer uitgebreide cursussen meerdere maanden kunnen beslaan.

Het is belangrijk om realistische doelen voor jezelf te stellen en een haalbaar tijdschema te bepalen op basis van je eigen planning en beschikbaarheid. Onthoud dat het leren van een taal een proces is dat tijd en toewijding vergt, dus wees geduldig en blijf gemotiveerd. Met regelmatige oefening en inzet zul je zeker vooruitgang boeken in het Engels.

Wat is de beste manier om een gratis online cursus Engels te leren?

Als je op zoek bent naar de beste manier om een gratis online cursus Engels te leren, zijn hier enkele tips die je kunt volgen:

 1. Kies een betrouwbaar platform: Er zijn veel online platforms die gratis cursussen Engels aanbieden, maar niet allemaal zijn ze van dezelfde kwaliteit. Kies een gerenommeerd platform zoals Coursera, edX of Duolingo, dat samenwerkt met gerenommeerde universiteiten en taalinstituten.
 2. Bepaal je leerdoelen: Voordat je begint, is het belangrijk om je leerdoelen te bepalen. Wil je je grammatica verbeteren? Je spreekvaardigheid oefenen? Of misschien wil je je vocabulaire uitbreiden? Door specifieke doelen te stellen, kun je gerichter zoeken naar cursussen die aan jouw behoeften voldoen.
 3. Kies de juiste cursus: Zorg ervoor dat de cursus die je kiest past bij jouw niveau en leerstijl. Sommige cursussen zijn geschikt voor beginners, terwijl andere meer geschikt zijn voor gevorderde studenten. Lees de beschrijvingen en recensies van de cursus om er zeker van te zijn dat het aansluit bij wat jij wilt leren.
 4. Maak een studieplan: Net als bij traditioneel onderwijs is het belangrijk om een studieplan te maken wanneer je een online cursus volgt. Stel realistische doelen voor jezelf en plan regelmatige studietijden in. Probeer consistent te blijven en neem kleine stappen elke dag of elke week.
 5. Maak gebruik van interactieve oefeningen: Veel online cursussen bieden interactieve oefeningen en quizzen aan om je kennis te testen en te versterken. Maak hier gebruik van! Deze oefeningen helpen je niet alleen om de geleerde concepten beter te begrijpen, maar maken het leerproces ook leuker en uitdagender.
 6. Oefen met native speakers: Probeer zoveel mogelijk Engels in je dagelijks leven toe te passen. Als je de mogelijkheid hebt, oefen dan met native speakers of zoek online taaluitwisselingspartners om je spreekvaardigheid te verbeteren.
 7. Blijf gemotiveerd: Het leren van een nieuwe taal kan soms uitdagend zijn, dus blijf gemotiveerd! Stel beloningen voor jezelf in na het behalen van bepaalde mijlpalen en zoek naar manieren om het leren leuk en interessant te houden.

Onthoud dat consistentie en toewijding essentieel zijn bij het leren van een nieuwe taal. Met de juiste mindset en een goede studieaanpak kun je succesvol Engels leren via gratis online cursussen. Veel succes!

Is er hulp beschikbaar als ik problemen ondervind met mijn gratis online Engelse cursus?

Absoluut! Veel online platforms die gratis Engelse cursussen aanbieden, hebben ondersteunende middelen en hulpmiddelen beschikbaar voor studenten die problemen ondervinden tijdens hun leerproces. Hier zijn enkele manieren waarop je hulp kunt krijgen:

 1. Communityforums: Veel online platforms hebben communityforums waar studenten vragen kunnen stellen, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen helpen. Dit is een geweldige manier om in contact te komen met medestudenten die mogelijk dezelfde problemen hebben gehad en oplossingen kunnen bieden.
 2. Online ondersteuning: De meeste platforms bieden ook online ondersteuning aan via e-mail of chat. Als je technische problemen ondervindt, inlogproblemen hebt of algemene vragen hebt over de cursus, kun je contact opnemen met de klantenservice van het platform voor hulp.
 3. Docentondersteuning: Sommige cursussen worden begeleid door docenten of instructeurs die beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en feedback te geven. Dit kan variëren van platform tot platform, dus het is belangrijk om de specifieke informatie over de cursus te controleren om erachter te komen of docentondersteuning beschikbaar is.
 4. Helpcentrum: Veel online platforms hebben een uitgebreid helpcentrum met antwoorden op veelgestelde vragen en stapsgewijze handleidingen. Dit kan handig zijn als je snel een probleem wilt oplossen zonder contact op te nemen met de klantenservice.

Onthoud dat hoewel gratis online cursussen vaak zelfstudie zijn, er nog steeds ondersteuning beschikbaar is om je te helpen bij eventuele obstakels die je tegenkomt. Aarzel niet om gebruik te maken van deze bronnen en om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Het doel van deze cursussen is immers om jou te helpen groeien en je Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

Welke vaardigheden leer je bij een gratis online Engelse cursus?

Bij een gratis online Engelse cursus kun je verschillende vaardigheden verwachten die je helpen om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Enkele van de vaardigheden die je kunt leren zijn:

 1. Luistervaardigheid: Je leert om Engels te begrijpen wanneer het gesproken wordt, zowel in alledaagse situaties als in meer formele contexten. Dit omvat het kunnen volgen van gesprekken, lezingen, podcasts en andere audiofragmenten.
 2. Spreekvaardigheid: Je krijgt de mogelijkheid om je spreekvaardigheid te ontwikkelen door middel van oefeningen en interactieve opdrachten. Dit helpt je om vloeiender en zelfverzekerder te communiceren in het Engels.
 3. Leesvaardigheid: Je leert hoe je Engelse teksten kunt begrijpen en interpreteren, variërend van eenvoudige artikelen tot complexere literatuur. Dit helpt je niet alleen bij het vergroten van je woordenschat, maar ook bij het ontwikkelen van een beter begrip van de grammaticale structuren.
 4. Schrijfvaardigheid: Je krijgt de kans om je schrijfvaardigheid te oefenen door middel van opdrachten zoals essays, brieven of e-mails schrijven. Dit helpt je bij het verbeteren van grammatica, spelling en het structureren van je gedachten in geschreven vorm.
 5. Vocabulaire: Een belangrijk onderdeel van elke taalcursus is het vergroten van je woordenschat. Je leert nieuwe woorden en uitdrukkingen die je kunt gebruiken in verschillende contexten.
 6. Grammatica: Je krijgt de mogelijkheid om de grammaticaregels van het Engels te leren en te oefenen. Dit helpt je bij het begrijpen en correct toepassen van de juiste grammaticale structuren.

Daarnaast bieden sommige cursussen ook specifieke vaardigheden aan, zoals zakelijk Engels, academisch Engels of gespreksvaardigheden. Dit stelt je in staat om je taalvaardigheid toe te passen in specifieke situaties die relevant zijn voor jouw doelen.

Het is belangrijk op te merken dat het bereiken van vloeiendheid in een taal tijd en consistentie vereist. Hoewel een gratis online cursus een geweldige manier is om te beginnen, kan het ook nuttig zijn om aanvullende oefeningen te doen, zoals het kijken naar Engelse films of series, het lezen van Engelstalige boeken of het deelnemen aan conversatiegroepen om je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Zijn er certificaten beschikbaar na het voltooien van een gratis online Engelse cursus?

Ja, veel online platforms bieden certificaten aan na het voltooien van een gratis online Engelse cursus. Deze certificaten kunnen dienen als bewijs van je deelname en voltooiing van de cursus. Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze certificaten waardevol kunnen zijn als aanvulling op je cv of voor persoonlijke groei, ze mogelijk niet dezelfde erkenning hebben als officiële taalcertificaten zoals TOEFL of Cambridge English-examens.

Het verkrijgen van een certificaat kan afhangen van verschillende factoren, zoals het succesvol afronden van alle cursusonderdelen en het behalen van voldoende scores in de beoordelingen. Elk platform heeft zijn eigen evaluatiecriteria en vereisten voor het verkrijgen van een certificaat. Zorg ervoor dat je de specifieke informatie over certificering controleert voordat je aan een cursus begint.

Het is ook goed om te weten dat sommige platforms zowel gratis als betaalde opties bieden voor hun cursussen. Hoewel je toegang kunt krijgen tot alle lesmaterialen zonder kosten, kan het behalen van een certificaat soms gepaard gaan met extra kosten. Dit kan variëren afhankelijk van het platform en de specifieke cursus.

Onthoud dat het doel van het volgen van een gratis online Engelse cursus meestal gericht is op taalverbetering en kennisopbouw. Een certificaat kan nuttig zijn om je prestaties te laten zien, maar het is niet altijd noodzakelijk om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen.

Kortom, ja, er zijn certificaten beschikbaar na het voltooien van een gratis online Engelse cursus. Controleer de specifieke vereisten en voorwaarden van het platform waarop je de cursus volgt om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor certificering.

Zijn er andere voordelen aan het volgen van een gratis online Engelse cursus?

Absoluut! Naast de flexibiliteit en het gemak van online leren, zijn er nog andere voordelen verbonden aan het volgen van een gratis online Engelse cursus:

 1. Kostenbesparing: Een gratis online cursus Engels biedt je de mogelijkheid om waardevolle taalvaardigheden te ontwikkelen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Dit is vooral handig als je een beperkt budget hebt of geen financiële middelen wilt besteden aan dure taalcursussen.
 2. Toegang tot hoogwaardige bronnen: Veel online platforms werken samen met gerenommeerde universiteiten en taalinstituten om hoogwaardige lesmaterialen aan te bieden. Je hebt toegang tot professioneel ontwikkelde inhoud, inclusief video’s, interactieve oefeningen en audiofragmenten die je helpen bij het verbeteren van je Engelse vaardigheden.
 3. Leer in je eigen tempo: Met een gratis online cursus kun je leren op jouw eigen tempo, zonder druk of deadlines. Je kunt herhalen wat je moeilijk vindt en meer tijd besteden aan onderwerpen die extra aandacht vereisen. Dit geeft je de vrijheid om volledig te begrijpen en te assimileren wat je leert.
 4. Flexibele leermethodes: Online cursussen bieden vaak verschillende leermethodes, zoals videolessen, interactieve oefeningen, quizzes en zelfevaluatietools. Hierdoor kun je op verschillende manieren leren en ontdekken welke methode het beste bij jou past.
 5. Wereldwijde gemeenschap: Online leerplatforms hebben vaak een grote gemeenschap van medestudenten van over de hele wereld. Dit geeft je de mogelijkheid om te communiceren, samen te werken en ervaringen uit te wisselen met mensen die dezelfde interesse hebben in het leren van Engels. Dit kan een waardevolle bron van motivatie en ondersteuning zijn tijdens je leerproces.
 6. Verbeterde digitale vaardigheden: Het volgen van een online cursus Engels biedt je niet alleen de mogelijkheid om je taalvaardigheden te verbeteren, maar ook om je digitale vaardigheden aan te scherpen. Je leert werken met online platforms, communiceren via digitale kanalen en informatie opzoeken op internet – allemaal essentiële vaardigheden in de moderne wereld.

Kortom, het volgen van een gratis online Engelse cursus biedt talloze voordelen, waaronder kostenbesparing, hoogwaardige bronnen, flexibiliteit, verschillende leermethodes, een wereldwijde gemeenschap en verbeterde digitale vaardigheden. Het is een geweldige kans om je taalvaardigheid te verbeteren en nieuwe kansen te creëren voor persoonlijke groei en professioneel succes.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.