Gratis Engelse cursus: Verbeter je taalvaardigheden zonder kosten

Engelse cursus gratis: Verbeter je Engelse vaardigheden zonder kosten

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van je Engelse vaardigheden, maar wil je geen fortuin uitgeven aan een dure taalcursus? Goed nieuws! Er zijn tal van gratis mogelijkheden om Engels te leren, of je nu een beginner bent of al wat kennis hebt. In dit artikel zullen we enkele van de beste gratis Engelse cursussen en bronnen bespreken die beschikbaar zijn.

 1. Duolingo: Duolingo is een populaire app die gratis taallessen aanbiedt, waaronder Engels. Met behulp van gamification-elementen maakt Duolingo het leren van talen leuk en interactief. Je kunt oefenen met luisteren, spreken, lezen en schrijven terwijl je punten verdient en niveaus ontgrendelt.
 2. BBC Learning English: De BBC biedt een uitgebreid scala aan gratis online bronnen voor het leren van Engels. Hun website bevat audio- en videomateriaal, oefeningen, quizzes en grammaticale uitleg. Je kunt ook toegang krijgen tot podcasts en nieuwsartikelen om je luistervaardigheid te verbeteren.
 3. EngVid: EngVid is een YouTube-kanaal dat meer dan duizend videolessen in het Engels aanbiedt. Deze lessen worden gegeven door ervaren docenten en behandelen verschillende onderwerpen zoals grammatica, uitspraak, woordenschat en spreekvaardigheid. Het beste van alles is dat deze video’s altijd beschikbaar zijn om op elk moment te bekijken.
 4. Open Learning Initiative: De Open Learning Initiative van de Carnegie Mellon University biedt gratis online cursussen Engels aan. Deze cursussen zijn interactief en omvatten oefeningen, feedback en beoordelingen. Je kunt je Engelse vaardigheden verbeteren op je eigen tempo en krijgt waardevolle ondersteuning van experts.
 5. ConversationExchange: Wil je je spreekvaardigheid in het Engels oefenen met native speakers? ConversationExchange is een online platform dat taaluitwisselingen faciliteert. Je kunt contact maken met moedertaalsprekers van het Engels die geïnteresseerd zijn in het leren van jouw moedertaal. Door met hen te praten, kun je je conversatievaardigheden verbeteren terwijl zij jou helpen met het leren van Engels.

Of je nu kiest voor een app, een website of interactie met native speakers, er zijn talloze mogelijkheden om Engels gratis te leren. Het belangrijkste is dat je consistent blijft oefenen en gemotiveerd blijft. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verbeteren van je Engelse vaardigheden zonder kosten!

 

9 Veelgestelde Vragen over Gratis Engelse Cursussen

 1. Is er een gratis Engelstalige cursus beschikbaar?
 2. Waar kan ik een gratis Engelstalige cursus volgen?
 3. Wat zijn de voordelen van het volgen van een Engelstalige cursus?
 4. Welke onderwerpen worden behandeld in een Engelstalige cursus?
 5. Hoeveel kost het om aan een Engelscursus te doen?
 6. Zijn er speciale vereisten voor het volgen van een Engelscursus?
 7. Welke soort certificering krijg je na afronding van de cursus?
 8. Wat is de beste manier om mijn Engels te verbeteren door middel van online lessen of workshops?
 9. Is er hulp beschikbaar als je problemen ondervindt bij het leren van Engels via online lessen of workshops?

Is er een gratis Engelstalige cursus beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende gratis Engelstalige cursussen beschikbaar. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Duolingo: Duolingo is een bekende app die gratis taalcursussen aanbiedt, waaronder Engels. Met behulp van gamification-elementen maakt Duolingo het leren van talen leuk en interactief.
 2. BBC Learning English: De BBC biedt een uitgebreid scala aan gratis online bronnen voor het leren van Engels. Hun website bevat audio- en videomateriaal, oefeningen, quizzes en grammaticale uitleg.
 3. FutureLearn: FutureLearn is een platform dat gratis online cursussen aanbiedt, waaronder Engelstalige cursussen. Deze cursussen worden gegeven door gerenommeerde universiteiten en instellingen over de hele wereld.
 4. OpenLearn: OpenLearn is een initiatief van The Open University en biedt gratis cursussen in verschillende onderwerpen, waaronder Engels. Deze cursussen omvatten lezingen, oefeningen en quizzes om je taalvaardigheden te verbeteren.
 5. Alison: Alison is een online leerplatform dat gratis Engelstalige cursussen aanbiedt op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden. Deze cursussen behandelen verschillende aspecten van de Engelse taal, zoals grammatica, vocabulaire en spreekvaardigheid.

Het volgen van een gratis Engelstalige cursus kan een geweldige manier zijn om je vaardigheden te verbeteren zonder kosten te maken. Kies de optie die het beste bij jouw leerstijl past en begin vandaag nog met het leren van Engels!

Waar kan ik een gratis Engelstalige cursus volgen?

Er zijn verschillende platforms waar je gratis Engelstalige cursussen kunt volgen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Duolingo: Duolingo is een populaire app die gratis taalcursussen aanbiedt, waaronder Engels. Met behulp van gamification-elementen maakt Duolingo het leren van talen leuk en interactief.
 2. Coursera: Coursera biedt een breed scala aan online cursussen, inclusief Engelstalige cursussen van gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Hoewel niet alle cursussen gratis zijn, biedt Coursera vaak de mogelijkheid om de inhoud gratis te bekijken en te leren, maar tegen betaling een certificaat te ontvangen.
 3. FutureLearn: FutureLearn is een platform dat gratis online cursussen aanbiedt, ontwikkeld door universiteiten en andere onderwijsinstellingen. Ze hebben ook Engelstalige cursussen op verschillende niveaus.
 4. OpenLearn: OpenLearn is een initiatief van The Open University en biedt gratis cursussen in verschillende vakgebieden, waaronder Engelse taalcursussen.
 5. YouTube: YouTube heeft veel kanalen die specifiek gericht zijn op het leren van Engels. EngVid is bijvoorbeeld een populair YouTube-kanaal met duizenden video’s waarin verschillende aspecten van de Engelse taal worden behandeld.
 6. BBC Learning English: De BBC biedt een uitgebreide reeks gratis online bronnen voor het leren van Engels, waaronder audio- en videomateriaal, oefeningen en grammaticale uitleg.

Houd er rekening mee dat hoewel deze bronnen gratis zijn, sommige van hen ook betaalde opties of premium functies kunnen hebben. Het is altijd handig om de details van elke cursus of platform te bekijken voordat je je inschrijft. Veel succes met je Engelstalige cursus!

Wat zijn de voordelen van het volgen van een Engelstalige cursus?

Het volgen van een Engelstalige cursus biedt diverse voordelen, ongeacht je huidige niveau van Engelse vaardigheden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde communicatie: Engels is een wereldwijd erkende taal en wordt veel gebruikt in zowel persoonlijke als professionele contexten. Door je Engelse vaardigheden te verbeteren, kun je effectiever communiceren met mensen over de hele wereld, waardoor je meer kansen krijgt om nieuwe connecties te maken en culturele uitwisselingen te ervaren.
 2. Carrièremogelijkheden: Het beheersen van het Engels opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden. Veel internationale bedrijven vereisen dat werknemers Engels spreken en schrijven, dus het hebben van sterke Engelse vaardigheden kan je cv aantrekkelijker maken voor potentiële werkgevers.
 3. Toegang tot informatie: Het grootste deel van het internet is in het Engels, inclusief wetenschappelijke artikelen, onderzoeken en andere waardevolle bronnen. Door Engels te leren, vergroot je jouw toegang tot informatie op verschillende gebieden, zoals technologie, wetenschap, kunst en nog veel meer.
 4. Cultuuruitwisseling: Taal is nauw verbonden met cultuur. Door Engels te leren, krijg je niet alleen toegang tot Engelstalige literatuur, muziek en films, maar ook tot de gedachten en ideeën die erin worden uitgedrukt. Dit opent de deur naar een rijkere culturele ervaring en een beter begrip van verschillende samenlevingen.
 5. Persoonlijke groei: Het leren van een nieuwe taal, zoals Engels, stimuleert je cognitieve vaardigheden en helpt bij het ontwikkelen van je geheugen, probleemoplossend vermogen en creativiteit. Bovendien vergroot het je zelfvertrouwen wanneer je merkt dat je in staat bent om effectief te communiceren in een andere taal.

Kortom, het volgen van een Engelstalige cursus biedt vele voordelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het opent deuren naar nieuwe mogelijkheden en vergroot je begrip van de wereld om je heen. Dus waarom niet vandaag nog beginnen met het leren van Engels?

Welke onderwerpen worden behandeld in een Engelstalige cursus?

Een Engelstalige cursus kan verschillende onderwerpen behandelen, afhankelijk van het niveau en de focus van de cursus. Hier zijn enkele veelvoorkomende onderwerpen die vaak worden behandeld in Engelstalige cursussen:

 1. Grammatica: Een grondige kennis van Engelse grammatica is essentieel om correcte zinnen te kunnen vormen en effectief te communiceren. Een cursus kan onderwerpen zoals werkwoorden, tijden, modale hulpwerkwoorden, voornaamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden behandelen.
 2. Woordenschat: Het vergroten van je woordenschat is belangrijk om je taalvaardigheid te verbeteren. Een cursus kan je helpen bij het leren van nieuwe woorden, synoniemen, antoniemen en uitdrukkingen die veel gebruikt worden in het Engels.
 3. Luister- en spreekvaardigheid: Het ontwikkelen van luister- en spreekvaardigheid is cruciaal om effectief te kunnen communiceren in het Engels. Een cursus kan luisteroefeningen bevatten om je begrip van gesproken Engels te verbeteren, evenals oefeningen om je spreekvaardigheid te ontwikkelen door middel van dialogen en conversaties.
 4. Lees- en schrijfvaardigheid: Het kunnen lezen en schrijven in het Engels op een correcte manier is ook belangrijk. Een cursus kan zich richten op het begrijpen van geschreven teksten zoals artikelen, essays of fictie, evenals schrijfoefeningen om je grammaticale nauwkeurigheid en schrijfvaardigheid te verbeteren.
 5. Cultuur en samenleving: Een Engelstalige cursus kan ook aandacht besteden aan de cultuur, geschiedenis en samenleving van Engelssprekende landen. Dit kan helpen bij het begrijpen van de context waarin de taal wordt gebruikt en het vergroten van je culturele bewustzijn.
 6. Zakelijk Engels: Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je Engelse vaardigheden voor professionele doeleinden, kan een cursus zich richten op zakelijk Engels. Dit omvat onderwerpen zoals zakelijke communicatie, presentaties, onderhandelingen en schriftelijke correspondentie.

Het exacte curriculum van een Engelstalige cursus kan variëren afhankelijk van de instelling of het programma dat de cursus aanbiedt. Het is altijd goed om de cursusbeschrijving te raadplegen voordat je je inschrijft om een idee te krijgen van welke onderwerpen zullen worden behandeld.

Hoeveel kost het om aan een Engelscursus te doen?

De kosten van een Engelse cursus kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

 1. Type cursus: Er zijn verschillende soorten Engelse cursussen beschikbaar, zoals groepscursussen, privélessen, intensieve programma’s of online cursussen. Elk type cursus heeft zijn eigen prijsstructuur.
 2. Duur van de cursus: De duur van de cursus kan variëren, van enkele weken tot enkele maanden of zelfs langer. Over het algemeen geldt dat hoe langer de duur van de cursus, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 3. Prestatieniveau: De prijs kan ook afhangen van het prestatieniveau dat je wilt bereiken. Basis- of beginnerscursussen zijn meestal goedkoper dan gevorderde of gespecialiseerde cursussen.
 4. Locatie: De locatie waar je de cursus wilt volgen kan ook invloed hebben op de kosten. In sommige steden of landen kunnen de kosten hoger zijn dan in andere.

Het is belangrijk om te weten dat er zowel betaalde als gratis opties beschikbaar zijn om Engels te leren. Naast formele taalcursussen kun je ook gebruikmaken van gratis online bronnen, apps en zelfstudieboeken om je Engelse vaardigheden te verbeteren zonder kosten te maken.

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een Engelse cursus, raad ik je aan om contact op te nemen met verschillende taalinstituten of online platforms om informatie over hun prijzen en cursusaanbod te verkrijgen. Op die manier kun je een weloverwogen beslissing nemen op basis van je budget en leerbehoeften.

Zijn er speciale vereisten voor het volgen van een Engelscursus?

Voor het volgen van een Engelse cursus zijn er over het algemeen geen speciale vereisten. De meeste cursussen zijn ontworpen voor zowel beginners als mensen met een bepaald niveau van Engelse vaardigheden. Het is echter handig om enige basiskennis van het Engels te hebben, zoals de basisgrammatica en een aantal woordenschat.

Als je helemaal nieuw bent in het Engels, kun je beginnen met cursussen die specifiek gericht zijn op beginners. Deze cursussen leggen de basisprincipes uit, zoals de uitspraak, eenvoudige grammaticaregels en veelgebruikte woorden en zinnen.

Voor gevorderde cursussen kan het nodig zijn om al wat kennis van het Engels te hebben. Deze cursussen kunnen zich richten op complexere grammaticale structuren, uitbreiding van woordenschat en verdere ontwikkeling van lees-, schrijf-, luister- en spreekvaardigheid.

Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om te leren en bereid bent om tijd en moeite te investeren in je studie. Met regelmatige oefening en toewijding kun je je Engelse vaardigheden aanzienlijk verbeteren, ongeacht je startniveau.

Het is ook handig om toegang te hebben tot een computer of smartphone met internetverbinding, omdat veel gratis online cursussen en bronnen digitaal beschikbaar zijn. Dit stelt je in staat om op elk gewenst moment te studeren, waar je ook bent.

Kortom, terwijl er geen specifieke vereisten zijn voor het volgen van een Engelse cursus, is het hebben van een basisniveau van Engelse kennis en toegang tot internet handig. Het belangrijkste is echter je motivatie en inzet om te leren.

Welke soort certificering krijg je na afronding van de cursus?

De soort certificering die je ontvangt na afronding van een gratis Engelse cursus kan verschillen, afhankelijk van de specifieke cursus of bron die je hebt gekozen. In sommige gevallen ontvang je mogelijk geen officieel erkend certificaat, maar kun je wel een bewijs van deelname of voltooiing krijgen.

Sommige online platforms bieden echter wel de mogelijkheid om een certificaat te behalen na het succesvol afronden van bepaalde cursussen of modules. Deze certificaten kunnen variëren in waarde en erkenning, afhankelijk van het platform en de organisatie erachter.

Het is belangrijk om te controleren of een gratis Engelse cursus een officieel certificaat aanbiedt voordat je eraan begint. Dit kan worden vermeld op de website van de cursusaanbieder of in de cursusbeschrijving. Als je specifiek geïnteresseerd bent in het behalen van een certificaat, is het wellicht verstandig om te overwegen om een betaalde Engelse cursus te volgen, omdat deze vaak meer formele erkenning bieden.

Onthoud dat hoewel een certificaat nuttig kan zijn als bewijs van voltooiing, het belangrijkste doel van het volgen van een Engelse cursus is om je vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen in de taal. Het verkrijgen van ervaring en praktijk door middel van oefeningen en interactie met anderen zal uiteindelijk meer bijdragen aan jouw taalvaardigheid dan alleen het behalen van een certificaat.

Wat is de beste manier om mijn Engels te verbeteren door middel van online lessen of workshops?

Als je je Engels wilt verbeteren door middel van online lessen of workshops, zijn er een paar strategieën die je kunt volgen om het meeste uit je leerervaring te halen:

 1. Stel duidelijke doelen: Bepaal wat je precies wilt bereiken met het verbeteren van je Engels. Wil je je spreekvaardigheid vergroten, je grammatica versterken of je woordenschat uitbreiden? Door specifieke doelen te stellen, kun je gerichter leren en gemotiveerd blijven.
 2. Kies de juiste cursus of workshop: Er zijn talloze online cursussen en workshops beschikbaar, dus kies er een die past bij jouw leerstijl en behoeften. Lees beoordelingen, bekijk voorbeeldlessen en zoek naar programma’s die interactief en boeiend zijn.
 3. Maak een studieplan: Plan regelmatige studietijden in je agenda om consistent te blijven leren. Verdeel je tijd tussen luisteroefeningen, leesactiviteiten, grammaticaoefeningen en spreekpraktijk. Zorg ervoor dat je ook voldoende tijd besteedt aan het oefenen van de vaardigheden waarin je wilt groeien.
 4. Oefen actief met de taal: Probeer zoveel mogelijk Engels te gebruiken buiten de lesuren om je vaardigheden toe te passen. Praat met native speakers via taaluitwisselingsplatforms of zoek online Engelse discussiegroepen waarin je kunt deelnemen aan gesprekken.
 5. Maak gebruik van bronnen buiten de lessen: Naast online lessen kun je je Engels verbeteren door naar Engelstalige films en tv-programma’s te kijken, Engelse boeken en artikelen te lezen, en naar Engelstalige podcasts of audioboeken te luisteren. Dit zal je blootstellen aan verschillende accenten en spreekstijlen.
 6. Vraag om feedback: Als je de mogelijkheid hebt om interactie te hebben met docenten of medestudenten, vraag dan om feedback op je uitspraak, grammatica en schrijfvaardigheid. Constructieve feedback kan je helpen om specifieke gebieden van verbetering aan te pakken.
 7. Blijf gemotiveerd: Het leren van een taal kost tijd en inspanning, dus blijf gemotiveerd door kleine doelen te stellen en je vooruitgang bij te houden. Beloon jezelf als je belangrijke mijlpalen bereikt en wees niet ontmoedigd door eventuele fouten die je maakt.

Onthoud dat consistentie en praktijk cruciaal zijn bij het verbeteren van je Engels. Door deze strategieën toe te passen, kun je optimaal profiteren van online lessen of workshops en snel vooruitgang boeken in het beheersen van de Engelse taal.

Is er hulp beschikbaar als je problemen ondervindt bij het leren van Engels via online lessen of workshops?

Ja, er is zeker hulp beschikbaar als je problemen ondervindt bij het leren van Engels via online lessen of workshops. Hier zijn enkele mogelijke bronnen van ondersteuning:

 1. Online forums en gemeenschappen: Er zijn tal van online forums en gemeenschappen waar je vragen kunt stellen, problemen kunt bespreken en advies kunt krijgen van medeleerlingen of ervaren Engelse sprekers. Populaire platforms zoals Reddit, Quora en Stack Exchange hebben speciale secties gewijd aan taalonderwijs waar je hulp kunt vinden.
 2. Docenten en instructeurs: Als je deelneemt aan een online cursus of workshop, kun je altijd contact opnemen met de docent of instructeur voor extra hulp. Ze zijn er om je te begeleiden en vragen te beantwoorden. Aarzel niet om ze te benaderen als je ergens vastloopt.
 3. Taaluitwisseling: Zoals eerder vermeld, kun je gebruik maken van taaluitwisselingsplatforms zoals ConversationExchange om in contact te komen met moedertaalsprekers van het Engels. Deze native speakers kunnen je helpen bij het overwinnen van specifieke problemen of knelpunten die je tegenkomt tijdens het leren.
 4. Online tutoring: Als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding en intensievere ondersteuning, kun je overwegen om een ​​online tutor in te schakelen. Er zijn verschillende websites waarop gekwalificeerde tutors beschikbaar zijn voor individuele lessen op maat. Ze kunnen zich richten op jouw specifieke behoeften en zwakke punten om jouw Engelse vaardigheden te verbeteren.

Onthoud dat het normaal is om af en toe problemen te ondervinden bij het leren van een nieuwe taal. Het belangrijkste is om niet op te geven en de beschikbare hulpbronnen te gebruiken om je vooruitgang te ondersteunen. Met de juiste ondersteuning en toewijding kun je je Engelse vaardigheden zeker verbeteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.