cursus engels gratis online

Gratis online cursus Engels: Leer Engels op je eigen tempo!

Wil je graag je Engelse vaardigheden verbeteren, maar heb je geen tijd of budget om een traditionele taalcursus te volgen? Geen zorgen! Er zijn tal van mogelijkheden om gratis online Engelse cursussen te volgen en op je eigen tempo te leren. In dit artikel zullen we enkele van deze opties bespreken.

 1. Duolingo: Duolingo is een populaire app waarmee je gratis talen kunt leren, waaronder Engels. De app maakt gebruik van leuke en interactieve oefeningen om je vocabulaire, grammatica en luister- en spreekvaardigheid te verbeteren.
 2. BBC Learning English: BBC Learning English biedt een breed scala aan gratis online bronnen om Engels te leren. Ze hebben audio- en videomateriaal, nieuwsartikelen, grammaticaoefeningen en interactieve activiteiten die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.
 3. Open Education Resources (OER): OER-platforms zoals Coursera, edX en FutureLearn bieden gratis online cursussen van gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Je kunt zoeken naar cursussen over Engelse taalvaardigheid en communicatie die passen bij jouw niveau en interesses.
 4. YouTube: YouTube is niet alleen een platform voor entertainment, maar het biedt ook een schat aan educatieve inhoud. Er zijn veel kanalen gewijd aan het leren van Engels, waarbij docenten lessen geven over verschillende aspecten van de taal.
 5. Taaluitwisseling: Maak gebruik van taaluitwisselingsplatforms zoals Tandem of HelloTalk om in contact te komen met native Engelse sprekers die graag een andere taal willen leren. Je kunt met hen chatten, spraakberichten uitwisselen of zelfs videochatten om je Engelse spreekvaardigheid te oefenen.
 6. Online woordenboeken en grammaticahandleidingen: Er zijn verschillende betrouwbare online bronnen zoals Cambridge Dictionary, Merriam-Webster en Grammarly die je kunnen helpen bij het begrijpen van woorden, zinnen en grammaticaregels.

Het mooie van deze gratis online cursussen is dat je ze kunt volgen op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Je kunt leren op je eigen tempo en herhalen wat je nodig hebt. Het is belangrijk om consistent te blijven oefenen en regelmatig nieuwe woorden en zinnen toe te passen in gesprekken of schrijfoefeningen.

Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verkennen van de vele mogelijkheden om gratis online Engels te leren. Met motivatie, doorzettingsvermogen en de juiste middelen kun je snel vooruitgang boeken en je zelfvertrouwen in het Engels vergroten. Veel succes!

 

4 Veelgestelde Vragen over Gratis Online Engels Cursussen

 1. Wat is de beste site om Engels te leren?
 2. Waar kan ik gratis Engels leren?
 3. Wat is de snelste manier om Engels te leren?
 4. Welke app gratis Engels leren?

Wat is de beste site om Engels te leren?

Er zijn verschillende websites die als beste worden beschouwd om Engels te leren, afhankelijk van je persoonlijke leerstijl en doelen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Duolingo: Duolingo is een bekende website en app voor het leren van talen, waaronder Engels. Het maakt gebruik van gamification en leuke oefeningen om je vocabulaire, grammatica en luister- en spreekvaardigheid te verbeteren.
 2. BBC Learning English: BBC Learning English biedt een breed scala aan gratis online bronnen om Engels te leren. Ze hebben audio- en videomateriaal, nieuwsartikelen, grammaticaoefeningen en interactieve activiteiten die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.
 3. Babbel: Babbel is een betaalde website, maar biedt kwalitatief hoogwaardige lessen voor het leren van talen, waaronder Engels. Ze richten zich op conversatievaardigheden en bieden interactieve oefeningen om je taalvaardigheid te verbeteren.
 4. FluentU: FluentU is een platform dat authentieke Engelse video’s gebruikt om taalvaardigheid op te bouwen. Je kunt naar video’s kijken met ondertiteling in het Engels, woordenlijsten raadplegen en quizzen maken om je begrip te testen.
 5. Coursera: Coursera is een online leerplatform waar gerenommeerde universiteiten cursussen aanbieden over verschillende onderwerpen, waaronder Engelse taalvaardigheid. Deze cursussen variëren in niveau, van beginners tot gevorderden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de beste website om Engels te leren afhangt van jouw individuele behoeften en leerstijl. Het kan nuttig zijn om verschillende platforms uit te proberen en te zien welke het beste bij je past. Daarnaast is het ook waardevol om naast online leren ook interactie met native speakers te hebben en praktische oefeningen in de echte wereld toe te passen.

Waar kan ik gratis Engels leren?

Er zijn verschillende online platforms waar je gratis Engels kunt leren. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Duolingo: Duolingo is een bekende app die gratis taalcursussen aanbiedt, waaronder Engels. Het maakt gebruik van leuke en interactieve oefeningen om je vaardigheden in lezen, schrijven, luisteren en spreken te verbeteren.
 2. BBC Learning English: De BBC biedt een uitgebreid scala aan gratis online bronnen om Engels te leren. Ze hebben audio- en videomateriaal, nieuwsartikelen, grammaticaoefeningen en interactieve activiteiten die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.
 3. Open Education Resources (OER): Platforms zoals Coursera, edX en FutureLearn bieden gratis online cursussen van gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Je kunt zoeken naar cursussen over Engelse taalvaardigheid en communicatie die passen bij jouw niveau en interesses.
 4. YouTube: YouTube heeft een breed scala aan kanalen gewijd aan het leren van Engels. Docenten geven lessen over verschillende aspecten van de taal, zoals grammatica, uitspraak en idioom.
 5. Taaluitwisseling: Maak gebruik van taaluitwisselingsplatforms zoals Tandem of HelloTalk om in contact te komen met native Engelse sprekers die graag een andere taal willen leren. Je kunt met hen chatten, spraakberichten uitwisselen of zelfs videochatten om je Engelse spreekvaardigheid te oefenen.
 6. Online woordenboeken en grammaticahandleidingen: Er zijn verschillende betrouwbare online bronnen zoals Cambridge Dictionary, Merriam-Webster en Grammarly die je kunnen helpen bij het begrijpen van woorden, zinnen en grammaticaregels.

Het is belangrijk om consistent te blijven oefenen en regelmatig nieuwe woorden en zinnen toe te passen in gesprekken of schrijfoefeningen. Kies een methode die het beste bij jouw leerstijl past en zet door. Met voldoende motivatie en toewijding kun je je Engelse vaardigheden snel verbeteren. Veel succes!

Wat is de snelste manier om Engels te leren?

Veel mensen willen graag de snelste manier vinden om Engels te leren. Hoewel er geen magische formule is om een taal in een oogwenk te beheersen, zijn er enkele strategieën die je kunnen helpen om sneller vooruitgang te boeken:

 1. Onderdompeling: Probeer jezelf zoveel mogelijk onder te dompelen in de Engelse taal. Luister naar Engelse muziek, kijk naar Engelstalige films en series, lees Engelse boeken en tijdschriften. Hoe meer je wordt blootgesteld aan de taal, hoe sneller je kunt wennen aan het ritme, de uitspraak en het vocabulaire.
 2. Praktijkgericht leren: Oefen het Engels in praktijksituaties. Zoek bijvoorbeeld een taaluitwisselingspartner met wie je regelmatig kunt spreken, schrijf dagelijks in het Engels of probeer gesprekken te voeren met Engelssprekenden wanneer de gelegenheid zich voordoet. Door actief gebruik van de taal leer je sneller en pas je je kennis direct toe.
 3. Maak gebruik van technologie: Er zijn talloze apps, websites en online platforms beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om talen te leren, waaronder Engels. Maak gebruik van deze middelen om interactieve oefeningen te doen, woordenschat op te bouwen en grammatica te oefenen.
 4. Focus op relevante inhoud: Richt je op inhoud die relevant is voor jouw interesses en doelen. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in sport, lees dan Engelse sportartikelen of bekijk Engelse sportprogramma’s. Door je te concentreren op onderwerpen die je interesseren, blijf je gemotiveerd en leer je sneller.
 5. Neem deel aan een intensieve cursus: Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om deel te nemen aan een intensieve Engelse cursus. Deze cursussen bieden vaak intensieve lessen en veel oefenmogelijkheden, waardoor je in korte tijd veel vooruitgang kunt boeken.
 6. Blijf consistent en gedisciplineerd: Het is belangrijk om consistent en gedisciplineerd te zijn in je taalstudie. Stel een regelmatig studierooster op en houd je eraan. Zelfs als het maar 15 minuten per dag is, kan dagelijkse oefening een groot verschil maken op lange termijn.

Onthoud dat het leren van een taal tijd kost en dat iedereen in zijn eigen tempo leert. Wees geduldig met jezelf en geniet van het leerproces. Met toewijding, motivatie en regelmatige oefening kun je zeker vooruitgang boeken in het leren van Engels.

Welke app gratis Engels leren?

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je gratis Engels kunt leren. Een populaire keuze is Duolingo. Deze app biedt leuke en interactieve oefeningen om je vocabulaire, grammatica en luister- en spreekvaardigheid te verbeteren. Duolingo is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Naast Duolingo zijn er nog andere apps die het leren van Engels ondersteunen, zoals Babbel, Memrise en HelloTalk. Deze apps bieden verschillende functies en leermethoden, dus het kan de moeite waard zijn om ze uit te proberen en te zien welke app het beste bij jouw leerstijl past.

Het belangrijkste is om consistent te blijven oefenen en regelmatig tijd vrij te maken om met de app te werken. Op die manier kun je je Engelse vaardigheden stap voor stap verbeteren en zelfvertrouwen opbouwen in het gebruik van de taal. Succes met je Engelse leeravontuur!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.